Blog

Filmtaal, observaties over film is het persoonlijke blog van Jeroen Huijsdens waarmee hij mensen wil laten beseffen dat film van alles met ons doet. En dus ook met hem...

Disney doet het gewoon
14-08-2017

Disney's aankondiging dat het entertainmentbedrijf in 2019 gaat starten met een eigen streaming dienst bracht de afgelopen week flink wat reacties teweeg. Vooral de mededeling dat Disneyfilms dan niet meer te zien zijn bij Netflix zorgde voor commotie.

... Lees meer
Auteur:  Jeroen Huijsdens
Een projectieloze toekomst
17-07-2017

Een van de meest opvallende dingen van de vakbeurs CineEurope dit jaar in Barcelona? De afwezigheid van Samsung. Ze waren er niet terwijl je dat wel zou verwachten. Zeker nadat ze eerder dit jaar tijdens CinemaCon - net als Sony overigens - al voor de nodige opwinding hadden gezorgd.

... Lees meer
Auteur:  Jeroen Huijsdens
Vrolijk ontwrichten
22-05-2017

Hij vond het waarschijnlijk wel vervelend voor regisseur Bong Joon Ho, maar eerlijk gezegd denk ik dat Reed Hastings gewoon heel hard heeft gelachen om de ophef in Cannes over de film Okja. Al die publiciteit werkt als olie in de machine die Netflix heet.

... Lees meer
Auteur:  Jeroen Huijsdens
De boodschap
10-03-2017

Het gebeurt me eigenlijk nooit dat ik een commercial zie die ik graag online deel. Laat staan dat ik erover blog. Vooruit, filmtrailers niet meegerekend, want dat zijn eigenlijk ook commercials.

... Lees meer
Auteur:  Jeroen Huijsdens