Content

Filmtaal is gespecialiseerd in content over film. Van redactiewerk en eindredactionele taken tot het voeren van de hoofdredactie. Filmtaal beschikt daarnaast over een voortreffelijk netwerk van vakbekwame schrijvers, fotografen en av-specialisten. Die kunnen flexibel worden ingezet voor projecten die daar om vragen. Enkele projectvoorbeelden:

 

Filmdepot

Sinds de oprichting in 2008 neemt Filmtaal de hoofdredactie en het contentbeheer van het Filmdepot voor z’n rekening. Via het Filmdepot kan digitaal promotiemateriaal van films die in bioscopen draaien of gaan draaien worden verkregen. Het is het downloadplatform van alle filmdistributeurs. Filmdepot is een activiteit van Stichting Digitaal Filmdepot NVF.

Holland Film Nieuws

Filmtaal verzorgt al sinds het begin de hoofdredactie van Holland Film Nieuws, het vakblad voor het Nederlandse film- en bioscoopbedrijf. Holland Film Nieuws verschijnt zes keer per jaar. Het wordt verspreid onder bioscoopmedewerkers en overige in de Nederlandse filmsector werkende personen. Daarnaast werkt Filmtaal mee aan de website HFNonline.

De toekomst van cinema

Aan de vooravond van de 120e verjaardag van cinema in 2015 heeft Filmtaal uitgebreide interviews gedaan met deskundigen over de toekomst van cinema. Het waren personen uit de (inter)nationale filmsector én experts die vanuit hun werkveld een visie kunnen geven op de trends en ontwikkelingen waar bioscopen mee te maken hebben of krijgen.

FacebookTwitterLinkedIn
Email