nieuws

Het laatste nieuws over de activiteiten van Filmtaal, het bureau gespecialiseerd in content, coördinatie en conceptontwikkeling op het gebied van film en bioscoop.

Filmdepot 2.0 gelanceerd
01-05-2017

Op 1 mei jongstleden is de geheel vernieuwde versie van het Filmdepot gelanceerd. Filmtaal heeft het projectmanagement van de bouw voor haar rekening mogen nemen. En mag het beheer van de dienst blijven verzorgen.

HFN Special voor Pathé’s Lauge Nielsen
11-04-2017

Dinsdag 11 april 2017 werd in Den Haag aan scheidend Pathé-directeur Lauge Nielsen het eerste exemplaar overhandigd van de Holland Film Nieuws special. Die werd gemaakt ter ere van zijn afscheid. Filmtaal werkte daar redactioneel en qua coördinatie aan mee.

Nieuwe website Filmtaal
01-12-2016

Filmtaal heeft een prachtige nieuwe website. Daarmee wordt een volgende stap gezet in de online aanwezigheid van het bureau. De site is responsive. Dat maakt dat hij ook op tablets en smartphones goed en gemakkelijk te gebruiken is. Daarnaast is het blog in de site ingebouwd. De rubriek Film van de dag heeft ook een opfrisbeurt gekregen.

Gastcolleges filmdistributie ten einde
24-11-2016

In de afgelopen jaren heeft Filmtaal diverse malen gastcolleges filmdistributie verzorgd. Op 20 december 2016 wordt vooralsnog het laatste gastcollege gegeven aan studenten Media en Entertainment Management van inHolland in Haarlem.

Filmtaal bouwt mee aan Film.nl
01-11-2016

Filmtaal is gevraagd mee te werken aan de realisatie van Film.nl. Dat is een handige online zoekfunctie waarmee ontdekt kan worden waar je films en series kunt kijken. Filmtaal is gevraagd vanwege de rol die het Filmdepot speelt in het leveren van bioscoopinformatie. En de aanwezige expertise op het gebied van film, tekstschrijven en contentmanagement.

 

Filmdepot 2.0 wordt een feit
01-10-2016

In 2008 werd Filmtaal gevraagd het fundament te leggen voor de dienst die bekend is geworden als het Filmdepot. Momenteel wordt in opdracht van de Stichting Digitaal Filmdepot NVF door Filmtaal gewerkt aan een upgrade van de dienst.